Parlamentul European al Tinerilor

Parlamentul European al Tinerilor   este o organizatie deschisa tinerilor din intreaga Europa si care incurajeaza tinerii pentru a avea un cuvant de spus in construirea viitorului continentului lor. EYP promoveaza dimensiunea europeana in educatie si ofera posibilitatea elevilor/studentilor, care fac parte din grupa de varsta 16-22, sa participe la o experienta practica si pozitiva de invatare.A fost fondat în anul 1987 şi este constituie un forum in care acesti tineri isi pot exprima parerile, fara nici o conotatie politica si fara sa apeleze la interpretarea de rol.

Parlamentul European al Tinerilor este una din posibilitatile de a vedea daca intr-adevar esti „bun” pentru a face politica. Sunt multi oameni care vor o cariera in politica, dar nu toti sunt facuti pentru asa ceva. Nu intamplator am ales sa vorbesc despre aceasta sansa ci pentru ca a inceput campania pentru alegerile europarlamentare. Europarlamentarii vor fi oameni tineri, oameni care au invatat, muncit, straduit si care au reusit in anii trecuti si poate vor reusi si anul acesta.

Sa fii tanar si sa fii in politica nu este putin lucru. Sunt calitati pe care ar trebui sa le aiba un bun politician si sunt lucruri pe care ar trebui sa le respecte. Cred ca un bun politician si orator a fost Cicero si nu ar strica daca cei care vor aplica pentru Parlamentul European al Tinerilor ar cauta sa citeasca macar cateva pasaje din Cicero. Sustin tinerii care vor sa se implice in politica, tinerii care nu se duc la sedintele de partid si stau pe scaun, semneaza lista de prezenta si pleaca. Nu, acesti tineri nu au acel simt al afirmarii si daca nu incerci sa te impui, sa gandesti , sa vii cu idei si proiecte degeaba esti in partid. Partidele din Romania sunt deschise la nou , sunt deschise la ceea ce ar putea fi un nou viitor cladit de tineri si acest viitor poate lua o forma in organizatia de tineret al partidului pe care il alegi tu .  Sa fii tanar si membru de partid cred ca este una din sansele de a invata sa faci politica , de fapt de a-ti face propria ta politica. Politica nu se copiaza ci se cladeste in timp cu munca, invatat si vointa. Cei care vor aplica pentru Parlamentul European al Tinerilor si vor fi selectati vor avea parte de o experienta minunata din care vor invata, vor „trage” o concluzie si poate ca vor indemna si pe altii pentru viitor. Nu trebuie sa te nasti pentru a fi politician dar poti invata sa devii.

Mai multe detalii aici.


Reclame

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: